Hanna L

Hannah Lindgren Feature Motor 2 (1)

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Hej Hannah!

    För det första vill jag börja att säga att vilket grymt featurereportage du gjort! Supersnyggt verkligen.
    Jag gillar framförallt hur de gamla 50-tals bilarna och bilderna tar upp mycket plats i layouten, det är ju trots allt de det handlar om.

    3 grymma saker med din redigering:

    * Jag tycker att första sidan på omslaget med den stora röda bilen verkligen gör sig bra där. Jag tycker att den passar alldeles utmärkt att ha på ett första uppslag där man blir nyfiken vad mer som kommer att erbjudas i nästa uppslag. Även att du behållit färgen på bilen och inte gjort den i gråskala (vilket man nog hade frestats till att göra när det handlar om ”gamla bilar”) men här gillar jag att det blir en riktigt stark ”dragarbild” som väcker nyfikenhet och intresse.

    *I nästa uppslag av reportaget gillar jag hur du linjerat snyggt med bilder och text. Det blir en lugn läsning för ögat samtidigt som bilderna som sagt får mycket uppmärksamhet, vilket jag tycker är helt rätt!

    * Jag tycker också att du gjort det snyggt med ett citat som lyfts fram. Även att det finns en liten faktaruta där du frilagt bilen runt texten. Det gör att fakta känns roligare att läsa och bilden passar även bra till texten där det handlar om designen. Att du lagt rubriken ”Designfakta” i en textbana runt ratten är extra stilpoäng tycker jag!

    3 saker du hade kunnat förbättra:

    *På första omslaget med bilen så tycker jag att du kunde tagit ut svängarna lite mer med rubriken. Antingen ökat storleken/graden på den så det blev lite maffigare eller om du hade ändrat till någon annat typsnitt. Bilen på omslaget gör sig väldigt bra där, men eftersom det bara är den som syns och tar plats tror jag att en mer spännande rubrik hade lockat ännu mer. Även samma med den lilla nedryckaren + ingressen som finns. De hade också kunnat få vara med, fast lite större och maffigare. Hade man kunnat lägga ingressen mer nedanför rubriken + nedryckaren kanske? Här hade du i alla fall kunnat ta ut svängarna mer tycker jag!

    * ”Designfakta” är felstavat. Lätt att man skriver fel men en extra koll innan publicering hade varit bra då just den rubriken ändå är så pass stor.

    * Jag tycker att det är snyggt att du gjort en anfang i början av första texten. Däremot hade jag tyckt det var snyggt om det hade funnits i båda texterna om du nu ska ha med det. Man hade nog också kunnat göra så anfangen åkte ner mer tillsammans med resten av texten så den inte bara ser ut som en bokstav som är förstorad, utan mer hängde in i texten (vet inte hur jag ska förklara med ord).

    Annars överlag tycker jag att du har gjort ett jättebra jobb med din redigering och det märks att du har ett öga för design, layout, färg och form. Som jag skrivit tidigare gillar jag hur bilderna får ta plats och synas vilket lyfter hela reportaget. Även hur du varit kreativ med faktarutan och frilagt bilder, och lagt text i en textbana, det är proffsigt tycker jag! GRYMT jobb Hannah!

    Ha det bäst!
    /Kajsa Lecander

Lämna ett svar