Kajsa

Featureredigering 1, Kajsa Lecander

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Två riktigt bra uppslag. Det som slår mig först är hur tydligt och lätt det är att se vad som försiggår. Inget som är otydligt eller svårt att förstå. Det är snyggt med två stora och kraftfulla bilder, ena är i toppen på uppslag 1 och andra är i botten av uppslag 2, tycker att det gör så att dom känns sammanhängande. Tror nyckelordet är “sammanhängande” för mig när jag ser på uppslagen, brödtexten är på vänstra sidan på båda samtidigt som det är mer “faktarutor” på högra. Faktarutorna är tydliga och fångar lätt upp uppmärksamheten på ett bra sätt. Att texten är på högra sidan i sitt egna “block” gör att man inte tappar bort sig, man distraheras inte av annat. Trots att det kanske är rätt mycket text på samma plats, tycker jag inte att det skadar något, tror det hjälpte att du höll dig till tre spalter. Att dragarbilderna går över hela uppslagen gör det lätt för läsaren att förstå att allt handlar om samma sak. Gillar även hur det är nästan ett blått tema över allt, faktarutorna, linjerna och bilderna håller samman då på ett snyggt sätt. Vilket gör det extra snyggt att “hoppa över!”-rutan blir väldigt uppmärksammad och lätt att se eftersom den är orange, ger extra tyngd.

    En sak som jag märkte var att i huvudrubriken så kanske “pärla” är lite nära mitten av uppslaget, är inte säker men a:et kanske kommer bli lite otydligt när tidningen häftas. Sen vet jag inte hur det är med att texten fortsätter från ena uppslaget till andra, kanske blir svårt att hänga med i texten om man börjar kolla på bilderna efter man läst allt på första sidan.
    Men överlag tycker jag allt ser väldigt rent och fint ut, allt håller ihop. Tycker det är bra med luft och bilderna bidrar med att få allt se intressant ut.
    /Eriko

Lämna ett svar