Eriko

Featureredigering uppslag 2 – Eriko Lando (1)

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Snyggt uppslag! Det är mycket som händer och mycket information, men sidorna har en tydlig rytm och lockar till läsning.
    Bra valt typsnitt till temat, färgen går igen i bilderna och känns texmex.
    Placeringen av bilderna gör det tydligt vilket recept som hör till vilken bild, samtidigt som det finns en stor bild som drar till sig blicken. Du har lyckats få med bilder till varje recept utan att sidan blir rörig – så bra jobbat! Det är väldigt snyggt att en av bilderna på vänstersidan går in i den andra. Det skapar lite geometri och form.
    Jag gillar att ”att dricka till” är lika lång som spalterna och skapar en femte spalt, även om texten har fått göras lite större.
    Och så några tips på förbättringar!
    Rubriken hade kunnat vara i samma typsnitt som rubrikerna för recepten, kanske fyllda med samma röda färg för att göra det tydligt vad som är huvudrubriken Kanske även låtit anfangen vara i samma typsnitt hade varit snyggt?
    En idé är att testa om det hade varit snyggt att låta texten linjera bilden som är närmast. Kanske även ge stegen på recepten nummer, eller låta varje steg börja på en ny rad för att göra dom enklare att följa.
    När man tittar snabbt ser det ut som om artikeltexten fortsätter på högersidan, då receptrubriken står i bilden och inte direkt över början på receptet. Detta hade kunnat gjorts tydligare om rubriken inte hade stått i bilden.
    Men jag tycker att du har gjort ett riktigt snyggt uppslag som skulle fungera toppen i en tidning!
    / Mirja

Lämna ett svar