Bildreportage – Ellinor Ekdahl

Läraren Maria Kristofferson börjar sin dag med en kopp kaffe och jobb vid datorn.
Hon arbetar på SFI , Svenska för invandrare, och har fått ställa om till digital undervisning med sina elever pågrund av coronaviruset. De träffas numera genom appen Google Meet som är till för videoträffar.

Maria med innekatten Melvin i koppel efter en förmiddag med jobb vid datorn.
Bästa tipset för att få ny energi under dagen med digital undervisning är enligt Maria att vara utomhus under raster. Hon tar även promenader när tiden tillåter.

Melvin i trägården under sen förmiddag. Han tycker att det mesta utomhus är intressant.

Det är eftermiddag och Maria skriver på en inlämning som ska vara inskickad i slutet av dagen.
Utöver att arbeta på SFI studerar även Maria en kurs på Lunds Univerisitet. Kursen innebär mycket studerande eftersom den är på 50%. Samtidigt jobbar Maria heltid om dagarna.

Kursen ger Maria nya kunskaper om hur man ska lära ut svenska till vuxna och därför tycker hon att det känns viktigt att gå kursen. Hon menar att hon utvecklas och kan ta in nya lärdomar i jobbet.

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Väldigt bra bildberättande med en tydlig röd tråd. Fin ljussättning på alla bilder även om det händer mycket på miljöbilderna utomhus. Kul att följa Marias vardag som SFI lärare nu under corona tiderna. Det bästa med reportaget är bilderna med katten och att hon tar ut katten med koppel. Superbra jobbat!

    / Elif Abay

Lämna ett svar