Reportage – Tove Christensen

En dag i Annies och valpen Abbes liv.

2020-05-16. Annie Tunegård delar på en bit gurka med Abbe, hennes fem månader gamla Amstaffvalp. Hon berättar att det är en av hans favoriter, det är ”crunchy” och innehåller mycket vatten. Bästa av två världar tycker nog Abbe när han snabbt mumsar i sig sin bit.

2020-05-16. Annie, hennes sambo och Abbe bor ett stenkast ifrån Västra kyrkogården – där det dagligen blir långa promenader. Idag har Abbe hittat en pinne han tyckte skulle få följa med en bit på vägen.

2020-05-16. Promenaderna i Västra kyrkogården bjuder inte bara på mysig skog. Här finns även plats för att vila sig en stund i majsolen. För Abbe passar det utmärkt att ge ännu en pinne all sin uppmärksamhet, medan han då och då lyfter huvudet och kikar nyfiket på förbipasserande.

2020-05-16. Mycket av Annies vardag går åt till att stimulera Abbe. Denna eftermiddag i lägenheten har gått till att leka med en nalle hon hittat på loppis. Med sylvassa valptänder blir det billigast att handla leksaker där. Rasen Amstaff beskrivs av Svenska Kennelklubben som glad, envis, stabil och orädd. Samtidigt är de sociala och nyfikna, samt ska utstråla mod, självsäkerhet och livlighet.

2020-05-16. Efter en dag med mycket bus och långa promenader kan det vara skönt att få somna i matte Annies famn – inget hon har något emot. Svenska Kennelklubben beskriver även Amstaff som en ras som behöver mycket närhet till människor.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar