Gör ditt eget munskydd på fem minuter

Coronapandemin härjar fortsatt och många känner sig tryggare med ett munskydd i ansiktet. Klicka på videon för att se hur du gör ditt eget återanvändbara munskydd på endast fem minuter.

Bookmark the permalink.

6 Comments

  1. Jag tycker att din video är väldigt informativt, en bra och aktuell sak som passar perfekt i kort SoMe-format! Du har filmat på ett tydligt sätt och bra med vit bakgrund så att ingenting stjäl fokus från videons innehåll!!
    Lite tankar om vad som kan ändras :
    -Texten går ända ut i kanterna, lämna lite luft runt den, speciellt i början på första klippet.
    – Bara en liten detalj, men jag tycker att den högerställda texten som kommer in i första klippet gör det lite rörigt. Personligen hade jag nog haft den på vänster sida också, men det är nog en smaksak.
    – Detta är mer en fundering, men ska man ha punkter eller inte i slutet av meningarna även i en video som denna? Jag har det, men ser att du och flera andra inte har det. Vet inte vad som är rätt/fel här men reagerade på det när jag kollade 🙂

    I det stora hela tycker jag att upplägget är bra, instruktionerna är korta och lätta att följa och man ser tydligt hur du gör. Om man flyttar in texten litegrann så skulle det, enligt mig, vara helt och hållet publiceringsbart!

    Hanna Thorn

    • Tack Tack så mycket för kommentaren!

      – Du har helt rätt gällande texten. Den kom nog så nära kanten för att jag först publicerade videon i fel format, klumpigt.

      – Du har nog rätt att det blir lite rörigt. Jag ska se hur det blir med en vänsterställd text.

      – Bra fråga. Jag tänkte faktiskt inte på det. I undertexter ska man nog ha det, men i annan grafik vet jag inte vad som gäller.

  2. Ett snyggt inslag, som är informativt och aktuellt. Du har lyckats att göra det väldigt tydligt och det råder inga tvivel om hur man ska gå tillväga. Jag hittar inga korrfel i din video. Det finns dock några meningar som man kanske kan omformulera litegrann. Istället för att ”Vik båda ytterkanter” kanske man istället kan skriva ”Vik ytterkanterna” eller ”Vik båda ytterkanterna”. Sedan har du skrivit både i pufftexten och i inslaget att det är ”viktigt att ha ett bra munskydd”. Det råder väl lite delade meningar kring hur viktigt det faktiskt är. Folkhälsomyndigheten skriver exempelvis att det inte är nödvändigt. Det kanske bättre att skriva ”Det svårt att få tag på munskydd i coronatider. Såhär kan du göra ditt eget”. Eller något i den stilen. Sedan tänkte jag på, precis som Hanna, att det kanske hade varit bra att lämna lite luft runt texten och avsluta dem med punkt.

    Om du formulerar om några av meningarna och flyttar textblocken litegrann, så skulle jag säga att det är fullt publiceringsbart.
    Snyggt jobbat!

    //Gustav Ingerhage

    • Hej, tack för kommentaren!

      ”Vik båda ytterkanter” är kanske inkorrekt svenska till och med. Tack! ”Vik ytterkanterna” låter bättre.
      Jag håller helt med dig om att påståendet ”viktigt att ha ett bra munskydd” är missvisande. Jag tänkte faktiskt på det, men som det är med så mycket glömde jag nog bort det för att det var så mycket annat att tänka på.

  3. Hej,
    bra, konstruktiva kommentarer! Texten är som sagt för nära ytterkanterna. Fixa detta och det språkliga – samt byt ut ”varsin sida” mot ”varje sida” (tycker jag;).
    Detta med punkter är alltid en diskussionsfråga, men när det är korta meningar och de visas en i taget, fungerar det utan punkt.
    Mycket kul idé för övrigt, väl genomfört! Efter ändringarna kan du publicera videon här på Mina kvarter och sedan direkt på Göteborg Nu!
    /Helena

Lämna ett svar