Försöker hålla musiken vid liv – trots corona

På grund av Coronakrisen ställs många konserter och spelningar in. Alinda Bryntesson är frilansande musiker och tipsar om hur man kan anpassa sitt musicerande till de nya omständigheterna.

 

Bookmark the permalink.

5 Comments

  1. Härligt att titta på. Särskilt klippbilderna när Alinda spelar gitarr och musiken i bakgrunden gör filmen väldigt behagligt att titta på. Snyggt att musiken först finns som bakgrundsljud och sedan höjs under klippbilden. Jag tycker det är bra att du har en intervju i anslaget för att ge lite ”vad handlar det här om?”- känsla för att sedan utveckla vad inslaget verkligen handlar om. Det märks att du har tagit dig tiden att vara kreativ för att anpassa ditt reportage till detta format.

    Grafiken:
    Grafiken är mestadels bra. Jag gillar att du har lagt flera lager på varandra med olika toner och färger. Däremot gillar jag personligen inte att hela bakgrunden är grå när du har punkterna med tips från Alinda i grafiken, men det kan vara rent personligt.
    Nu är jag jävligt petig då men i grafiken med tipsen nuddar den översta siffran grafikens kant. Lite mer luft där. Det är jämna avstånd mellan siffra och text förutom på punkt 2, där sitter texten för nära siffran. Det här kanske är jävligt löjligt, men den röda remsan ovanpå den gråa rektangeln är någon nanometer för kort. Annars gillar jag temat. Tror jag rätt om jag misstänker att du försökte matcha den gråa grafiken med färgen på hennes tröja?

    Textningen:
    För det mesta bra. Den svarta rutan är lite för stor, vilket gör att det finns lite för mycket luft ovanför texten. Jag vet inte om det bara blir så i premier pro eftersom jag inte haft undertexter på min video, men det var något jag noterade i alla fall.

    Språket:
    Jag tycker att ”…hålla musiken vid liv, trots corona-tider.”, låter lite konstigt. Jag hade skrivit ”Alinda tipsar om hur man kan hålla musiken vid liv i den nuvarande situationen.”, så slipper du ett komma också. Du har redan nämnt covid-19 så jag tror man förstår vad som menas. Det är dock återigen mestadels min subjektiva åsikt.
    Annars har jag inga andra anmärkningar.

    Bra jobbat!

  2. Tack!!
    Jag valde att ha bakgrunden grå över klippbilderna för att det inte skulle störa, men jag kanske ska dra ner opaciteten lite så att klippbilderna lyser igenom ännu mer! Förstår hur du tänker där.
    Den röda remsan på namnskylten satt jag med i evigheter, den gick helt enkelt inte att göra lika lång, men ska ta mig an den igen och försöka mitt bästa!
    Det du säger om att siffrorna nuddar kanten ser jag nu också, det ska jag ändra! Jag ser också att några av siffrorna är feta och andra inte, ska fixa det med!
    Ska även ändra meningen ”..hålla musiken vid liv..”, för jag ser att din idé nog passar bättre! Rutan till undertexterna vet jag inte om man kan ändra, men ska kolla upp det !

    Och ja, du har rätt, jag försökte matcha grafiken med hennes färger litegrann 🙂 Kul att du såg det!

    Tack igen för skitbra kritik!
    Hanna

  3. Superfint inslag. Tycker det bästa är att vi får se ett klipp på när Alinda spelar gitarr i början och att den musiken sen följer med i bakgrunden hela vägen. Inslaget har också hög nyhetsrelevans och tydlig grafik. Upplever en hög kvalitet på intervjun, både när det kommer till ljusinsläpp, skärpa, komposition och ljud.

    Jag tycker videon passar bra på sociala medier eftersom du haft valt ut ett känslocitat från Alinda. Alltså, att hon säger att hon tycker det är tråkigt att inte kunna spela. Och sen den här fyra tipsen som listas tycker jag också gör sig perfekt för SoMe-sammanhang.

    Det är fint med de röda detaljerna i grafiken, men jag tror kanske att de röda siffrorna när du listar tipsen kan vara lite svåra att läsa i vissa ljus eller om man t.ex. är färgblind. Men det kan vara en smaksak från min sida också 🙂

    Bra att du ger gott om tid att läsa allt på skärmen.

    Hittar egentligen inget som jag tycker förhindrar publicering, mer än smakrådet angående de röda siffrorna.

    Bra jobbat!

    /Josefin

    • Tack!! jättefina kommentarer 🙂
      Väldigt smart tänkt med siffrorna! Ska ändra dem till vita eller kanske lägga en ram runt det röda.. riktigt bra att du tänkte på färgblinda, de får ju inte glömmas bort.
      Hanna

  4. Hej,
    mycket konstruktiv feedback, , bra jobbat! När det gäller den grå bakgrunden tycker jag nog att den fyller sin funktion för läsbarheten, men testa dig gärna fram, Hanna. När det gäller om det ska stå ”coronatider” eller något annat, kan du välja själv – jag är inte säker på att det blir upprepning.
    Följ annars de råd du har fått på det sätt du har beskrivit, samt se till att musiken inte tonar ut så tvärt. Jag tycker också att rubriken ska innehålla hennes namn, eller något annat subjekt – alternativt ”Så kan du hålla musiken vid liv” eller liknande. Det är fin stämning i videon och det är verkligen effektivt att ha så många olika rörliga klipp med ljud.
    När du har justerat kan du publicera först här på Mina Kvarter, sedan direkt på Göteborg Nu!
    /Helena

Lämna ett svar