Fullt i sjukhus efter Coronaepidemin

Yilmaz blev hemskickad efter att ha legat på Sahlgrenska sjukhus av nedsatt njurfunktion. Anledningen var personalbrist och fulla sängar på grund av Covid-19.

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Det bästa med reportaget tycker jag är nyheten som du har fått fram. Jag tycker att det har ganska högt nyhetsvärde att någon har skickats hem från sjukhuset för att det inte finns tillräckligt med personal.
    När det gäller berättartekniken tycker jag kanske att det hade varit bra med lite mer introduktion till situationen innan intervjun med honom. Så att det blir lite lättare att förstå vad det handlar om. Jag tycker kanske också att intervju är lite lång utan avbrott, man hade kanske kunnat stycka upp den lite.
    Journalistiken i detta tycker jag är bra. Jag tycker som att detta har högt nyhetsvärde, och journalisters roll är ju just att belysa utsatta vilket du har gjort här.
    En etisk sak är kanske dock att man borde ha textat inslaget då det ibland är lite svårt att förstå vad han säger. Så att det blir tydligt och han inte blir missförstådd.
    Jag tycker att du har skött tekniken mycket snyggt. Ljuset under intervjun är bra, och klippbilderna är snygga. Särskilt den i början. Men man hade kanske önskat lite fler av dem.
    Jag tycker att dina speakrar är bra, det är möjligtvis lite ljudnivåskillnad i någon klippning men annars tycker jag att de är informativa och tydliga. Hade som sagt kanske önskat att de kom lite tidigare dock.

    Som helhet ett bra reportage med en mycket intressant nyhet. Man kanske kanske kunde dela upp intervjun lite, och ändra dispositionen något. Men i grunden ett bra reportage. Bra jobbat!

    //Gustav Ingerhage

    • Hej! Tack för kommentarerna Gustav! Jag tänkte att själva intervjun skulle väga mest, därför la jag det som först, sen visste jag inte om vi skulle följa mallen som vi fick av Torbjörn. Därför blev intervju delen utan avbrott, jag skulle annars lagt till fler klippbilder då jag hade massor. Jag hade textat inslaget och la ner stor vikt vid det, men det blev fel vid exporteringen och det gick inte att spara videon med undertext. Så jag googlade det och det var tydligen ett vanligt fel som var svår att fixa så därför lät jag det vara helt enkelt. Jag laddade upp videon som den var. Jag trodde att man max kunde ha 6 klippbilder som på mallen vi fick därför gick jag inte utanför ramarna (vilket jag borde ha gjort!) nu när jag såg alla andras upplägg. Speaken blev lite hastig, därför blev de en dip i ljudnivån som jag inte lyckades fixa efter att ha grejat och experimenterat med Audio Effects. I den hör övningen gick jag mycket utanför ramarna och experimenterade med grafik och ljudeffekter, vissa saker var svåra att hantera än andra. Bra jobbat med ditt reportage också! / Elif

Lämna ett svar