Virtuell världscup lockar elitorienterare

 

 

Till följd av coronapandemin har orienteringstävlingarna fått ställa in. För att stilla orienterarnas abstinens organiseras nu en världscup i orienteringsspelet Catching Features. Flera elitorienterare deltar. En av dem är Måns Östman som tidigare har varit rankad etta i världen på spelet.

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Hej!

    Det absolut bästa med reportaget tycker jag är själva filmandet. Du har genomgående skarpa och väl valda bilder. Klippbilderna är jättesnygga med varierat från verkliga skogen och inomhus vilket skapar en cool effekt! Även den virtuella världen känns levande och man blir indragen på ett spännande sätt. Det känns som att du har jobbat noggrant med kameran.

    Jag uppfattar vinkeln som rubriken, att en virtuell cup blir populär när den riktiga är inställd. Du jobbar ihop det snyggt med inslag från skogen och sen övergång till datorn.

    Nyheten i säg känns relevant. I en tid där sportinslag kan vara svåra att få tag i blir det här klockrent.
      
    Ljudet är bra och jämnt genom hela. Fint att du får med bakgrundsljud från springandet i skogen samtidigt som speak.

    Övergångarna känns naturliga, särskilt när du introducerar intervjupersonen med en klippbild först samtidigt som han pratar.

    Lockande och intressant rubrik. Pufftexten känns också bra och ger en god introduktion till reportaget. Jag hade lite svårt att förstå om Måns var är etta i världen på spelet eller i ”verkligheten” då han pratar om det samtidigt som han springer ute.

    Avslutningsvis tycker jag att du har ett riktigt proffsigt gjort reportage som jag absolut kan se i rutan direkt! Kanske att du hade kunnat avsluta reportaget på ett mer ihopknutet sätt, nu blir det lite tvärt när han pratar om priser och det sen tar slut. Jag finner dock ingenting tillräckligt stort för att hindra publicering.

    Grymt jobbat!
    /Hannah Lindgren

  2. Hej,

    Tack för dina kommentarer!

    Klippbilderna är jag nöjd med även om jag under arbetets gång kände att jag gärna kunde haft fler att jobba med, framförallt inifrån. Nu hade jag inte så stora marginaler. Det är ju lättare att få fina klipp ute i skogen men nu handlade ju reportaget främst om spelet.

    Jag tänkte först göra något om att säsongen är inställd och hur motivationen är bland idrottare just nu, men det känns som att det är det enda man ser på sportnyheterna just nu. Därför valde jag denna vinkel. Det är lite plojigt men annorlunda i alla fall 🙂

    Bra iakttagelse om att det var svårt att förstå om Måns hade varit världsetta på spelet eller i verkligheten. Det var i spelet. Jag hade nog kunnat vara ännu tydligare. Jag tror att jag lade in klippbilder från skogen där för att det kändes som att det hade blivit för många klipp på raken från hans lägenhet annars.

    Slutet hade jag problem med. Jag kanske hade kunnat skippa hans sista citat helt? Jag försökte knyta ihop säcken med pipljudet man även hör i början av reportaget.

    /Heino

Lämna ett svar