Salstenta blev hemtenta för personalvetarna

(Uppdaterad efter kommentarer) Under förra veckan meddelade regeringen – med anledning av Coronaviruset – att landets universitet bör föra sin undervisning på distans. Det innebar att salstentorna blivit hemtentor. För Lovisa Berglund och hennes klasskompisar på personalvetarprogrammet gick det snabbt att ställa om.

Bookmark the permalink.

3 Comments

  1. Tycker om dina klippbilder och hur du placerat din intervjuperson, väldigt snyggt gjort! Även texten är jättebra och givande, inget som känns onödigt utan allt är betydelsefullt.

    Är det något som man hade kunnat ändra på så är det att göra övergångarna mellan prat och musik lite mjukare. Nu blir det istället väldigt tydligt och skarpt med musiken som höjs och sänks.

    Ljudet på intervjupersonen hade också kunnat vara bättre, då det nu känns lite ”hårt”.

    Annars superbra reportage! Intressant, snygga klippbilder och jättebra redigering. 🙂

    /Vilma

  2. Väldigt fina bilder! Snygg ljus och bra med olika vinklar på samma rörelser. Du har också klippt väldigt snyggt. Det känns aldrig hastigt eller skakigt

    Förstår att du höjt ljudet så mycket du kan och det är synd att det blev så lågt. Var det micken som krånglade? Men nu ser man ju också vad mycket textningen ger. Det hon säger är bra översatt till undertexterna men det hade nog varit bra att ha med texten bara någon sekund till. Men det här är ett inlägg som funkar bra både med och utan ljud, ingen info försvinner.

    Det var bra tempo på texterna och jag kände mig aldrig stressad att läsa.

    När var det hon fick meddelandet om att tentan ändrats? Tänker att det kan vara bra att ha med eftersom hon säger deadlinen.

    Bra jobbat! /Elin

  3. Tack för feedback Elin och Vilma! Ljudet på synken gick inte att rädda. Dels är nog micken lite för långt ifrån men sen var det även ett brus i bakgrunden som jag fick reducera, och när jag gjorde det blev ljudet ännu sämre. Har iaf, som du säger Elina, höjt till högsta decibel. Jag kan försöka sänka musiken lite så det inte blir så stora skillnad mellan synk och musik.

    //Carl

Lämna ett svar