Att hållas isolerad – detta kan vara din tröst

De som sitter isolerade under pågående pandemi har kanske färre glädjeämnen än tidigare. Flera studier visar att husdjur hjälper både äldre och ägare till en gladare tillvaro.

Bookmark the permalink.

3 Comments

  1. Mysig video med fina klippbilder på hunden. Bra att du har blandat information om Folkhälsomyndighetens rekommendationer med information från forskning om hundar och sedan kopplat dem till varandra. Ett bra sätt att göra det aktuellt. Jag tycker att grafiken är snygg, och jag gillar att rutan flyttar på sig i olika klipp. Texten kanske är lite väl stressig. Den hade kanske kunnat få ligga kvar en liten stund till, eller förkortas. I tredje textrutan står det ”hållahumöret” i ett ord. I början står det att äldre ska hålla sig isolerade, men resten av videon känns som den är riktad till alla som håller sig inne. Det kanske hade gått att ändra den första rutan till någonting mer allmänt, som t.ex. alla som känner sig lite sjuka ska stanna hemma. Tänker att om videon börjar med att rikta sig till folk över 70 kanske många tappar intresset i början, trots att resten videon egentligen passar alla åldersgrupper.
    /Klara

  2. Fin film!
    Den är perfekt för att lägga ut i sociala medier.
    Tänkte också på att vinkeln gärna får vara tydligare mot antingen äldre personer, eller att den riktas till alla.
    Utöver de andra kommentarerna som Klara skrivit hade det vart snyggt om filmens format vart kvadratiskt istället för rektangulärt.
    // Jesper

  3. Hej Moa, jag hann inte kommentera förut. Hoppas att det har löst sig med Premiere!
    Det är en varm och fin video, som absolut kan få mycket tittning!

    Textplattorna har olika grad på bokstäverna – det behöver vara enhetligt. Hittade några korr:
    Folkhälsomyndigheten skrivs med versalt F.
    Det står ”husdjuen”
    Gärna procent i stället för % i löpande text.
    Lägg gärna upp denna på Göteborg Nu efter justeringarna.
    Bra jobbat!
    /Helena

Lämna ett svar