Varslad på grund av coronakrisen

Wilma Olson har under fyra månader haft en provanställning som barista, men på grund av coronaviruset COVID-19 så blir hon och många av hennes kollegor varslade. På enheten jobbar idag åtta stycken, och de är fyra som riskerar uppsägning. Alla fyra är provanställda.

Bookmark the permalink.

6 Comments

  1. Bra reportage! Gillar ljuset du har i alla bilder, det känns naturligt och genomtänkt. Intervjupersonen känns trygg i att bra med dig, hon både lutar sig lite framåt och berättar om att hon blivit uppsagd.
    Etiskt hade det vart intressant att höra caféchefen prata om situationen men jag förstår att det är svårt att få till. Jag hade gärna haft en klippbild i början också för att få utrymme att texta reporterns fråga så tittaren förstår vad hon svara på. Det är även en ljudövergång i slutet som skulle kunna mjukas ut lite grann.
    Annars är det superbra jobbat Elin!
    // Jesper

  2. Jättebra jobbat Elin! Bra intervjuperson som förklarar bra och det är enkelt att förstå den bilden hon ger. Fina klippbilder, väldigt bra jobbat med dem. Fint ljus på intervjupersonen och det känns som att man ”lider med henne”. En bra SoMe-idé i dessa tider.

    Något att anmärka på kan vara att hon står väldigt nedåtlutad i början av intervjun. Hon reser sig upp lite till slutet, men lite synd att hon är så nedåtböjd i början. Å andra sidan ger det en liten bild av hopplösheten hon verkar känna, så det tillför ju också något. Det hade nog funkat superbra om hon hade haft en liten annan placering i bilden, att det inte är så mycket luft ovanför hennes huvud.

    Textningen funkar! På nåt ställe kanske man hade kunnat slipa på det, så som att hon säger ”mycket mer osäker” skulle kanske kunna skrivas om till ”osäkrare”.

    Bra jobbat Elin!!

  3. Hej Elin,
    du har fått konstruktiva kommentarer och jag kan egentligen bara lägga till att jag hittar ett korrekturfel i textningen – det står ”antällda” på ett ställe i början.
    Textraderna har ganska ojämna längder och går ibland för långt ut i kanterna- har du gjort dem i något verktyg? Textningens upplösning är också ganska låg. Men detta funkar, om det skulle vara svårt att ändra.
    Fina miljö/klippbilder och bra placering av intervjupersonen – bra jobbat!
    /Helena

  4. Hej igen – när du har ändrat korrfel kan du publicera på Göteborg Nu/Helena

  5. Tack för kommentarerna! Jag la till frågan i början och har fixat stavning och ljud. Har också fixat textningen så att den syns ordentligt och inte ligger i kanten 🙂

Lämna ett svar