29-årige Abdal börjar se Sverige som sitt hemland

29-årige Abdal Othman har inte sett sitt hem sedan dagen bomberna började falla över Aleppo 2011. En lång flykt tog honom till Sverige 2015 och efter ett par tuffa år känns landet äntligen som hemma.

Bookmark the permalink.

4 Comments

  1. Fantastiskt fint inslag! Slår verkligen an på ett emotionellt plan. Jag tycker du har lyckats mycket väl med att bygga upp en dramaturgi – en mer allvalrig ton i början som får ett lyckligt slut. Bra val av musik som fångar känslan i videon. Bra nyhetsvärdering, man får en inblick hur viktigt det är att assimilera flyktingar. Bra jobbat med grafiken!
    Det enda jag reagerar på är att ljudet på synken försvinner vid ett tillfälle och överröstas av musiken. Från ”är de döda”
    Annars mycket bra jobbat!

  2. Tack för feedbacken Emil! Jag tänkte att det skulle vara en liten övergång där man ändå hörde vad han sa, men det kanske bara blev rörigt. Ska försöka ändra det om jag får tillgång till materialet igen (raderade alla filer när jag hade exporterat inslaget…).

    //Carl

  3. Hej, hoppas att du får tag i materialet! Jättefin stämning i videon, bra fångat!
    Textplattorna har olika stor grad på bokstäverna – se gärna över det.
    Det skulle också vara bra om du skilde på det som berättas och det han säger – genom att ge hans ”pratminus” andra grafikplattor (till exempel smala, svarta med vit text).
    Annars inga hinder för att publicera på Göteborg Nu!/Helena

Lämna ett svar