Sverige känns äntligen som hemma

Krigets Syrien har tvingat många människor på flykt. När Abdal Othman var 25 år lämnade han sitt hem, sina vänner och familj i Aleppo och flydde för sitt liv. Fyra månader av ovisshet och rädsla ledde honom tillslut till Sverige och han känner sig äntligen som hemma.

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Videon är snyggt gjord med bra klippbilder och grafik. Tekniken och filmningen är också bra gjorda. Textningen följer i takt med det vi hör från intervjupersonen och musiken skapar både känslor och dramaturgi till det hela. Vinkeln är också tydlig och det är en känslo-video där man får se in i verkligheten hos en person. Dock hade man kanske velat att den skulle vara kopplad till ett större perspektiv/nyhetsmässigt för att få ett större sammanhang. Överlag tycker jag det är en bra och proffsig video som absolut passar på sociala medier för att väcka känslor, vilket är viktigt!

    /Kajsa Lecander

  2. Hej du har fångat stämningen fint – kul att se två olika videoklipp med samma innehåll!
    När man textar en person som bryter på svenska kan man göra på lite olika sätt, men ofta brukar man korrigera ordföljd och liknande, så att det blir i det närmaste språkligt korrekt.Kolla igenom textningen en gång till och tänk på just detta.
    Det står ”Var dem är”, ”Är dem i fängelse” och ”Är dem döda” – men det är bättre med ”de” i stället för ”dem” här. ”Dehär” är sammanskrivet på ett ställe och behöver delas upp.
    Justera textningen och lägg gärna upp på Göteborg Nu!/Helena

Lämna ett svar