Simon

motor feauture (1) Simon

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Tre bra grejer med uppslaget:

    – Jag gillar att du har använt många bilder. Att man verkligen får se personerna som texten handlar om gör att reportaget känns mycket mer levande.

    – Jag tycker också att du har utnyttjat ytan bra i din redigering. Även om det är många bilder med så känns det inte plottrigt, och texten får tillräckligt mycket plats. Dock kunde du ha lämnat lite mer utrymme för bildtexterna, ibland är det svårt att utskilja vad som är brödtext och vad som är fotobyline.

    – Bilder och text ligger i fina marginaler som känns behagligt för ögat att titta på. Det enda är att linjering i nederkant av brödtexten hade kunnat jobbas på ännu mer!

    Tre saker som kunde ha förbättrats:

    – Bilderna har blivit utdragna åt olika håll, och har inte behållit sina proportioner. Det ser lite konstigt ut, framförallt på sida tre. Tips för att slippa det problemet är att hålla nere shift när man drar i bilderna, då behåller de sina proportioner!

    – Linjerna som avgränsar notismarginalerna i GBG NU ligger kvar i ditt reportage, och på vissa ställen går de rakt genom texten. Det stör läsningen ganska mycket och ser inte särskilt snyggt ut, känns ganska slarvigt och hade varit enkelt att plocka bort.

    – Textformateringen känns inte helt rätt på alla ställen. Jag saknar till exempel indrag i brödtexten, textbyline och skillnaderna på bildtext/fotobyline under bilderna. Uppslaget saknar några sådana saker för att passa in i mallen för GBG NU.

    Generellt tycker jag att din redigering funkar, men den känns ganska nyhetsmässig och basic i sitt upplägg. Vore kul om du hade tagit ut svängarna mer för att få mer feature-känsla, till exempel hade rubriken kunnat göras mycket roligare än en vanlig svart text som känns lite för kort. Mycket av det jag tycker kunde ha förbättrats känns som slarv, så tänk på att kolla igenom allt en extra gång innan du lämnar in!

    /Linnea

Lämna ett svar