Moa Haltorp – Bildreportage

 

Alva har fått en ny vardag sedan coronautbrottet då både hon och hennes sambo Anton nu studerar på heltid, hemifrån. Hon förklarar att det är både utmanande och mysigt att få vara runt varandra hela tiden. Hon försöker ändå hålla på vissa rutiner och mycket tid går åt att ordna och städa hemma. På bilden ser vi då hon skakar hallmattan och hälsar på en granne genom köksfönstret. 200518.

En rutin Alva försöker hålla på är att varje morgon är att göra sig i ordning, som för en vanlig föreläsningsdag på Annedalsseminariet, Göteborg. 200518

”Även fast vi har varsit tillägnat pluggbord så hamnar vi ofta i soffan och pluggar. Det kan hända att vi också visar varandra olika youtube-klipp lite för länge”, säger Alva. 200518

Växterna har blivit en viktig del av Alvas nya vardag, och det läggs mycket tid och kärlek varje dag. 200518

På kvällen är Alva den som kryper ner först, och brukar läsa en bok eller lösa ett korsord för att slappna av. 200518

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Överlag ett bra reportage där du har fångat Alvas vardag i coronatider. Jag gillar den första bilden bäst då det är en tydlig inledning och speglar Alvas personlighet väl. Du har hittat ett fint ljus i många av bilderna, men vissa är lite brusiga så en lägre slutartid och lägre iso hade kanske fungerat bättre. Annars: Väldigt bra jobbat Moa!

    //Carl B

  2. Jag tycker om att du berättar en historia med dina bilder. Jag gillar särskilt ”blomvattningsbilden” där du verkligen fångat ögonblicket och även ”spegelbilden” där du får med Alva två ggr från två olika vinklar. Håller med Carl som skrev om att en del bilder är aningen brusiga och att det hade kunnat bli skarpare med lägre iso och längre slutartid.
    Bra jobbat!

    /Ellinor

Lämna ett svar