Covid-19 – Vad kan man göra själv?

Sedan årets början har Covid-19 spridit sig över världen. Den elfte mars deklarerade WHO viruset som en pandemi. Det finns riktlinjer och rekommendationer som man själv kan följa, för att hindra smittspridningen i samhället.

Bookmark the permalink.

5 Comments

  1. Snyggt inslag! Jag gillar verkligen din grafik och själva ”looken” på videon. Som tittare fastnar man på grund av just den snygga paketeringen, men också den lättilgängliga och informaitva texten. Dessutom är inforamtionen välgrundad i den bakgrundsinfon du har i början. Bra rubrik som också fångar intresse. Relevanta klippbilder (gillar ”Mormor och morfar” som kontakt).
    Det som går att bättra på är att grafiken om coronabakgrunden smälter samman och ”krockar” lite. Korrfel: händerna har du stavat med två ”r”.
    Citatet och bilden på Stefan Löfven är snyggt och jag gillar den konstnärliga touchen, det knyter an till ämnet och är ett snyggt anslag. Man blir som tittare lite förvirrad först och tror det ska handla om statsministern. Kanske hade funkat bättre i ett längre reportage? SoMe vill man mer komma in i händelsernas centrum. Men jag är kluven! Jag gillar också att du har med det!
    Möjligtvsi förklara vad som menas med riskgrupp?

    Skitbra jobbat!!! Gillar också musiken!

    //Emil

  2. Som tidigare nämnt, snyggt paketerat! Det är snyggt med grafiken i bakgrunden men håller med tidigare kommentator om att texten ibland blir lite svårläst. Testa att kanske ändra färgen, alternativt lägga på en ytterlinje på texten, eller platta. Angående korrektur är det som sagt händerna med två rr. Eventuellt att texten är lite långt ut i kanten på några ställen och behöver flyttas in lite, enligt de nya rekommendationerna. I övrigt inga konstigheter! 🙂 Bra jobbat.

    /Micael

  3. Bra video, och som tidigare nämnt av både Emil och Micael, snyggt paketerat! Tempot är stabilt, det blir aldrig hastigt att läsa, och de klippbilder du filmat fungerar väl med ditt andra material. Färgen på texten gör däremot att det blir svårt att läsa under vissa delar, pröva byt färg på texten, eller som Micael sade, pröva med en ytterlinje på texten. Händerna med två rr har redan påpekats.

    I övrigt grym video, diggar musiken!

    //Oskar

  4. Håller med övriga, snyggt gjort! Justera korrfel enligt tidigare kommentarer.. I texten står ”elfte mars”, skriv 11 mars. Efter ändringarna: Publicera på Göteborg Nu.
    /Helena

    • Hej! Jag har korrigerat enligt kommentarerna och lagt till plattor under texten så den blir enklare att läsa. Ska jag publicera direkt på Göteborg Nu eller först här? /Alva

Lämna ett svar