Branschen som det går bättre för i coronakrisen

Det är inte alla företag som lider av att vi är hemma mer. I takt med att fler och fler håller sig inomhus ökar konsumtionen av datorspel. I spelbranschen slås rekord.

Bookmark the permalink.

6 Comments

  1. Intressant, kortfattad fakta. Väldigt relevant. Klippbilderna är snygga och rör på sig lagom mycket för att man ska kunna fokusera på texten. Texten är inte för lång och tempot är lagom så man slipper stressläsa utan att det känns segt. I sista faktarutan finns det ingen punkt.

    Jättebra!!
    /Klara

  2. Kul med en annorlunda vinkling från allt annat man ser och läser! Informationen är tydlig, grafiken fungerar bra och man hinner läsa allt som står. Kanske hade man kunnat visa texten ”Men inom datorspelsbranschen slår man rekord” redan från början för att fånga intresset hos tittaren lite snabbare, så man förstår vad det handlar om på en gång.

    En annan tanke är att kanske lägga in källhänvisningarna lite mindre under de texter där du har med fakta från källan. Känns lite onödigt att ge den sista rutan fem egna sekunder när man hade kunnat få in den informationen tidigare och på så sätt hålla nere tiden ytterligare. I övrigt tycker jag klippet fungerar bra för sociala medier, bra jobbat! /Linnea

  3. Kort och koncis video med kul vinkel! Tempot är behagligt och musiken fungerar bra med innehållet. Tydliga textrutor, lagom med information. Som Linnea nämnde tidigare så hade det gått att lägga in källhänvisningarna tidigare i videon, för att på så sätt spara in ett par sekunder. Möjligtvis hade man kunnat fånga intresset hos tittaren tidigare genom någon slagkraftig rubrik, men samtidigt så är det tempot igenom hela videon som gör den härlig att titta på.
    Bra jobbat!
    //Oskar

  4. Tack för kommentarerna! Jag har lagt till en punkt och försökt göra så att ”Men inom datorspelsbranschen slår man rekord” kommer in fortare.

    Anledningen till varför jag inte väljer att lägga källan i klippet sist är för att jag också vill ge korrekt cred till musiken. Det hade tagit för mycket plats om allt de låg i hörnet hela tiden. Det hade gått att ha in bara källan och inte musiken genom klippet, men eftersom det väldigt kort skrivet så tycker inte jag att det lägger till allt för många extra sekunder.

  5. Hej, håller med övriga, mycket bra!
    En kommentar om texten i inlägget: Ibland är det smart att inte skriva vad det gäller, och låta publiken se det i videon – men här tycker jag att det ska stå något om spel och spelbranschen – det är viktiga nyckelord (sökord). Det kan också vara bra att hitta en synonym till ordet ”spendera” , som inte har samma betydelse på svenska som motsvarigheten på engelska;)
    Undvik också ”den senaste veckan”, vilket gör detta tidsbundet. Skriv veckan efter coronautbrottet (eller något som stämmer bättre:)
    När texten är lite omarbetad: Publicera på Göteborg Nu
    /Helena

  6. Väldigt bra jobbat med grafiken. Tycker musiken också är ett bra val. Inslaget är kortfattat, tydligt och informativt. Håller med kommentarerna ovan om att det är ett bra tempo i inslaget. Man har gott om tid att läsa, men det blir inte långtråkigt. Källhänvisningen tycker jag passar bra att ha i slutet så som du har gjort.

    //Embla

Lämna ett svar