Haidar i Hammarkullen

Bookmark the permalink.

3 Comments

  1. Jag bor i Hammarkullen och tycker att du har fått fram känslan över hur det ser ut där och valt det perfekta stället att hålla i intervjun. Du får fram att det är höghus, färgglada föreningar i bakgrunden, mycket liv och mångkulturellt och har även med en basketplan där alla brukar hänga vanligtvis och valt en ungdom som kan berätta om hur det är att bo där. Snyggt jobbat!
    Detta spelar ju stor roll i bildkompositionen vilket väger mycket då tittaren får en känsla och intryck av området. Ljuset var klart, balanserat med skuggorna och tydligt. Frågetekniken var i överlag bra och följdfrågorna kändes naturligt, i vissa delar kunde det kännas stressigt med frågorna då du pratade för fort och kameran skakade mycket. Man såg även att intervjupersonen kände sig bekväm och fick fram sina åsikter om bostadsbrist och missnöje med politiker. Positioneringen av kameran var bra i vissa lägen och mestadels skakigt vilket behöver förbättras för ett mer proffesionellt intryck. Ljudet var super tydligt och tittaren förstår allting, dock skulle inte mikrofonen vara med i bilden vilket är något att tänka på. Ett annat tips är att förklara innan för intervju personen att inte gå ifrån som i slutet av videon och att vara med i bilden tills intervjun är över, det ger intryck av att videon är filmad i stress. Ta din tid! Glöm inte att följa instruktionerna med rubriken också. Utöver detta tyckte jag att det var en trevlig videointervju att titta på och hade ett leende över läpparna hela tiden då det kändes som hemma, lycka till med allt framöver! / Elif Abay

  2. Bra intervju! Bra ljus och ljud samt intressanta följdfrågor som bidrar till att intervjun blir mer intressant lyssna på. Du har även valt en bra plats att hålla intervjun på.
    Tänk på till nästa gång att försöka att inte få med mikrofonen lika mycket men överlag en bra intervju!
    // Simon

  3. Du känns opartisk när du ställer följdfrågorna, vilket är superbra, och får den person som intervjuas att känna att du lyssnar och vill få fram vad den tänker. Även om han är rätt kortfattad i svaren så ger du inte dig utan fortsätter på ett bra sätt.

    Mikrofonen hade kunnat synas mindre men då det blåste kanske det ändå var värt att ha den nära personen som pratar.

    /Ellinor E

Lämna ett svar