Klara

Glutenfritt Klara (1)

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Välgjort uppslag!

    Jag tycker att det blev snyggt att lyfta fram den röda färgen genom hela uppslaget, något som väckte liv i ett annars så brunt och beigt tema. Det blev en riktigt bra kontrast! Jag tycker överlag att du arbetat bra med färgerna, det blir varken för skrikigt eller för tråkigt.

    Du har även låtit uppslaget vara luftigt, vilket gör texterna väldigt lättlästa och smidiga att följa. Det gör även att t.ex. Frej och Blohms ”fem snabba” står ut mer än om allt var tätt ihopsatt. Trots att den är så luftig så anser jag inte att den känns för luftig, i och med att du valt att placera brödtexten som du gjort, och gett stor plats till recepten så ser det helt enkelt välfyllt ut.

    Typsnitten som är med tycker jag fungerar bra ihop med varandra. Du har lyckats blanda serifer med sansserifer och skript, utan att det ser plottrigt eller för galet ut. Anfangen sitter där den ska, och den gör det bra.

    Rubriken är också mycket bra!

    Jag nämnde tidigare att jag tyckte du arbetat på bra med luften, det enda stället där jag tycker att det blir för luftigt är dock mellan ingressen och rutan ”Samtliga recept är hämtade ur boken Nytt
    bröd – baka gott utan gluten (Ica Bokförlag).”. Receptrutorna går nog inte att göra större, om man vill behålla formen på det hela. Hade det kanske gått att lägga in en liten illustration, för att fylla tomrummet?

    Receptrutorna är som tidigare sagt bra, jag tycker att du har anpassat texten så att den blir lätt att följa och förstå. Samtidigt så är de en aning anonyma, min blick dras inte till dem. Hade kanske gått att pigga upp dem med inslag av den röda färgen, samt större rubriker?

    De ”fem snabba” med Frej och Blohm, som är på sidan av dem båda, fungerar mycket bra. Att texten faller in mot Frej blev riktigt bra, jag funderar på om det kanske skulle gå att göra samma på Blohm. Nu har jag ej indesigndokumentet, men jag tror att det hade skapat ännu mer konsekvens i uppslaget om Blohms ”fem snabba” var högerställda, så att texten faller mot henne, inte från henne som den gör i nuläget.

    Men i övrigt, grymt jobbat!

    /Oskar

Lämna ett svar