Annie M

Annie Månsson, Feature – texmex

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Hej Annie!

    Grymt jobbat med ditt uppslag! Vad kul att du valde temat mat tycker jag!

    Det bästa med din redigering:

    1. Luften! Du har arbetat riktigt bra med avstånd och att ge allting luft. Ingenting känns ”för mycket” eller för trångt, utan allting har sin plats och det gör att man kan läsa texten enkelt och ta till sig bilderna riktigt bra!

    2. Jag tycker också att du har varigt väldigt kreativ och fått till snygga lösningar med transparent bakgrund på recepten och även frilagt bilder. Det gör att allting känns levande och genomtänkt ut.

    3. Jag gillar dina färgval. De passar bra och jag tycker att det är riktigt snyggt att faktarutorna går i t.ex. ”guacamole-färg” och ”nacho-färg”.

    Det som kan bli bättre:

    1. Jag tycker att du hade kunnat göra topprubrikens typsnitt lite mer fetstilt, tror att standardmallen innehåller en särskild featurerubrik som är ”fetare”/starkare än den du har valt. Så att den inte faller bort och så att läsaren direkt vet var den ska börja läsa.

    2. De andra rubrikerna för recepten känns som de ligger lite nära kanten på bilderna, om du hade flyttat ned och in dem lite grann hade de sett lite snyggare och luftigare ut tror jag!

    3. Jag gillar som sagt friläggningen på bilderna. Skeden hamnar däremot under rubriken som sticker ut lite. Vet inte om det var meningen eller om det bara ser ut så i pdf-format men kanske hade du kunnat ha rubriken på två rader istället så den inte ”går in” i bilden.

    Annars tycker jag att du har gjort ett riktigt fint uppslag, mina anmärkningar är egentligen bara småsaker. Snyggt jobbat!!

  2. Oj, glömde skriva namn hehe.
    /Hannah L

Lämna ett svar